dinsdag 6 januari 2015

Kip kerrie not so kerrie...

Na gisteravond heerlijk makkelijk een broodje hamburger te hebben gegeten, gaan we vandaag weer voor gezond! En dat terwijl ik de hamburgers zonder olie gril in de grillpan, verse broodjes gebruik en lekker veel salade en garnituur! Het enige ongezonde zijn de sausjes.... Maar goed! 




Vandaag op het menu!
Kip in kerrie-ananas saus, een recept van 24 kitchen. 

Ik hou al niet zo van warm fruit in hartige gerechten, maar hey! Ik dacht ik probeer het gewoon. In het kader van mijn zelf verzonnen Tasty tuesday! 





Voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gr rijst (wit, zilvervlies, wat jij lekker vindt!)
1 verse ananas
2 tl kerriepoeder
150 ml ketchup
2 el witte wijnazijn
2 el sojasaus
400 gr kipfilet
2 el maizena 
Half bosje verse koriander
2 stronken paksoi
200 gr taugé
1 el sesamzaadjes
Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de verse ananas schoon en snijd deze in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de kerriepoeder 2 min. aan. 
Voeg de ketchup, azijn, sojasaus en de helft van de ananas toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer de saus met een staafmixer.

Snijd de kipfilet in blokjes en strooi de maizena op een bordje. Haal de kip door de maizena en frituur deze in ruim olijfolie in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Haal met behulp van een schuimspaan de kip uit de olie en voeg deze gelijk toe aan de saus. Snijd de paksoi grof. Voeg de resterende ananas, paksoi en taugé toe en warm dit even goed door. Pluk de koriander en voeg deze op het laatst toe.

Eet lekker! 



Zelf was ik niet heel tevreden over dit recept. Ik proefde geen kerrie meer, maar ananas en ketchup, hoewel ik me absoluut aan het recept gehouden heb. Misschien hou ik gewoon niet van de combinatie zoet en hartig! Toch was ie het proberen waard, als je het niet probeert weet je het niet! En! Wederom, GEEN pakjes!