maandag 26 januari 2015

Thais op maandag

Thaise biefstuksalade. Met witte rijst. 
Ik wist niet goed wat ervan moest denken, zeker na het proberen van mijn kip met een kick recept. Dit lijkt er veel op, maar is toch weer heel anders!

Heerlijk recept, uit de allerhande... Welke? Geen idee, ik spaar al jaren die recepten kaarten die je bij de ingang van AH kunt pakken. Daar zat ie tussen. 

De witte rijst erbij vind ik zelf niet zo'n succes. Warme rijst en lauw warme salade. OF je eet warm, OF koud. Niet lauw of iets dergelijks. Noedels zouden hier ook heel lekker bij zijn! Vooral die dikke Japanse udon noedels, die je nu ook bij de AH kunt kopen!!!! 

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:
1 limoen
1 el vissaus
1 el bruine basterdsuiker
1 el chilisaus
1 rode ui
1 bosje radijsjes
2 el sojasaus
Een halve rode peper
200 gr peultjes
1 komkommer
Een half bosje verse koriander
1 el olijfolie om in te bakken
2 GOEDE biefstukken (Zelf koop ik Excellent biefstukken van AH, jep die zijn duur, maar zo vaak eet ik het niet. Koop echt goede, zo zonde als je er een eeuw op moet kauwen!)
100 gr cashewnoten (die ik zelf vergeten ben erin te doen.......)
300 gr pandanrijst of noedels
Peper en zout

Bereidingswijze:
Neem een lekkere grote kom voor je salade. Pers de limoen boven de kom uit. Voeg daarbij de sojasaus, vissaus, chilisaus en de basterdsuiker. Hak de koriander fijn en voeg dit toe aan de dressing. Snijd de komkommer over de lengte door en dan nog eens in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snijd in schuine stukjes. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en voeg toe aan de salade. Door het zuur van de limoen wordt de ui lekker zacht. Maak de radijsjes schoon en was deze even met ijskoud water. Hierdoor worden ze lekker crunchy. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadjes. Je raad het al! Ook dit mag in de salade. Zelf heb ik een halve genomen, precies lekker zo! 

Zet een pannetje op en als het water kookt voeg je de peultjes toe. Kook ze 4 a 5 minuten. Afgieten en koud spoelen. Dan blijven ze lekker knapperig. 

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Zoals jullie weten mislukt losse rijst altijd bij mij dus neem ik builtjes. Water koken, builtjes erin, 12 minuten wachten en klaar is Kees. Dan is er nu tijd om de salade alvast even te proeven!

Smeer de biefstukken in met olijfolie en kruid ze met peper zout. Grill ze om en om ongeveer 5 tot 7 minuten. Zelf vind ik het lekker als de biefstuk rood is van binnen, maar wil je dit niet, grill ze dan wat langer. 

Ik verpak de biefstukken na het grillen altijd in aluminiumfolie. Geloof me, dit komt het vlees ZO ten goede! Laat ze met rust, pak ze met liefde in en laat ze 5 minuutjes liggen. Daarna in flinter dunne plakjes snijden en door de salade mengen. 

Op het laatst de cashewnoten door de salade en klaar ben je! 
Vergeet geen handschoen aan te doen als je gaat eten. Je vreet je vingers hier bij op namelijk!

Eet lekker!