zaterdag 14 maart 2015

Wraps met panko kip en honing mosterdsaus

Hebben jullie weleens gehoord van panko? Het is Japans broodkruim en je koopt het bij de toko. Wat er Japans aan is weet ik het niet, het lijken gewoon witte gedroogde boterhammen, grof gemalen. Maar wel lekker! In de horeca heb ik hier vaak mee gewerkt maar ik kon het nooit vinden. Tot ik in de markthal kwam bij de toko. 

Wraps zijn altijd lekker, maar vooral makkelijk. Ik kon een hele wrap op! Ik kan me voorstellen dat 1 wrap per persoon niet helemaal genoeg is, dus of recept dubbel maken of lekker kommetje soep erbij en jouw zaterdagavond is ook weer voorzien van een lekkere maaltijd!

Ik dacht dat je panko altijd moest frituren, maar in de oven gaat prima!! De kip wordt heerlijk krokant, en blijft ook nog sappig van binnen. En als je nou slim bent..... zie je dat je dus ook zelf je eigen heerlijke kipnuggets kan maken met panko! Jammie! 

Voor 4 grote maaltijdwraps

Ingrediƫnten:
4 grote tortilla wraps
1 tomaat
Een halve komkommer
1 rode ui
Sla
Honing mosterdsaus
4 kippendijen, zonder vel en bot
1 tl cayennepeper
1 tl kerriepoeder
1 tl kipkruiden
2 eieren
150 gr panko
Olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kip in reepjes. Klop de twee eieren in een diep bord los en doe de panko in een ander diep bord. Paneer de kip. Leg de kip op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. 

Bak de kip 25 minuten goudbruin en gaar. 

Smeer de wraps in met de honingmosterd saus (nu te koop bij Lidl in het paas-assortiment) en beleg met sla, komkommer, ui en tomaat. Verdeel de kip over de wraps en rol deze strak op. Je kunt eventueel nog wat honing mosterdsaus over de kip doen. 

Eet lekker!