dinsdag 13 januari 2015

Pasta met Pancetta, creme fraîche en verse basilicum


Pasta, altijd lekker. Simpel, snel, makkelijk!
De pasta koken in dit recept duurt langer dan het maken van de saus!

Voor 4 personen

Ingredienten:
300 gram fusilli (of andere pasta die je lekker vindt!)
2 pakjes ronde plakjes pancetta (te verkrijgen bij AH bij de vleeswaren. Duur, JA! 2,49 voor 10 plakjes in 1 pakje. Pancetta is Italiaans ontbijtspek. Je kunt ook gewoon ontbijtspek gebruiken maar die is veel zouter! De smaak van pancetta is echt het proberen waard!)
1 bakje kastanje champignons
1 ui
1 bosje verse basilicum
1 bekertje creme fraîche
Olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas






Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes pancetta op de bakplaat. Bak de pancetta ongeveer 10 minuutjes en haal deze met bakpapier en al uit de oven. Laat afkoelen, dan wordt de pancetta krokant. 



Bak de champignons in een scheutje olijfolie goudbruin. Voeg deze in een grote kom. Voeg dan de crème fraîche toe. Rasp de Parmezaanse kaas, snipper de ui en scheur de helft van de basilicum in kleine stukjes. Voeg dit allemaal toe aan het crème fraîche mengsel. Breng op smaak met peper. Snijd de pancetta in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de saus. Roer hier een goede scheut olijfolie doorheen om het wat losser te maken. 



Giet de pasta af en roer deze door de saus heen. Serveer met extra basilicum erover heen. Dit is ZO lekker! 

Eet lekker! 



























Kip met een KICK!

Kip met een kick!

Voor 4 personen

Ingredienten:
200 gr eiernoedels
Een scheutje sesamolie
800 gr watermeloen (zelf hou ik niet van watermeloen, ik heb deze vervangen door komkommer, ook lekker fris!)
2 kropjes little gem sla
1 bosje radijsjes
Half bosje verse munt
Half bosje verse koriander
8 kippendijen (met kip is heerlijk, hebben wij ook al eens gegeten, maar ook lekker met runderreepjes!)
1 el five spice kruiden
Olijfolie
4 el zoete chilisaus
2 el sesamzaad
2 el sojasaus
1 el vissaus
Halve Spaanse rode peper
Gember, stuk van 2cm
2 lente uitjes
2 limoenen
1 kleine teen knoflook

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de waterkoker met water en giet het gekookte water in een kom. Zet de helft van de noedels onder water en dek de kom af met een bord. Laat dit gewoon staan voor 10 min. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier en strooi de five spice erover heen. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot de filets gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet de noedels af en meng ze in de kom met een scheutje sesamolie. Niet teveel, de smaak is erg sterk!

Schil de watermeloen en snijd het vruchtvlees in stukken en doe deze in een grote kom. Wil je liever komkommer? Snijd deze dan over de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze in stukken en doe deze in de kom. Snijd de little gem in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Maak de radijsjes schoon en doe ze in de kom. Hak het bovenste gedeelte van het bosje munt en de helft van de koriander fijn en voeg deze ook toe aan de salade. 

De koriander steeltjes, met de soja-, vissaus, de Spaanse peper, de geschilde gember, de schoongemaakte lente uitjes, een scheutje water, 1 el sesamolie, de knoflook en het sap van de twee limoenen in de blender. Voeg 2 el chilisaus naar smaak toe om de dressing iets zoeter te maken. Dit wordt een dressing om je vingers echt bij af te likken! 

Haal de kip uit de oven, 5 min. voordat deze gaar is en smeer de kip in met zoete chilisaus. Zet de kip nog heel even terug in de oven en dan kan je de salade gaan husselen! Op smaak brengen met de dressing. 

De andere helft van de eiernoedels verkruimel je over de salade. Gewoon ongekookt. Dit heb ik zelf verzonnen en zorgt ervoor dat de salade echt een crunch krijgt, super lekker! 

Dit is echt een recept wat je MOET proberen!! Vers, lekker, Oosters, spicy, jammie! 

Eet lekker! 




Jamie Oliver

Hi allemaal! 

Gisteravond heel de avond zitten haken dus nu maar even mijn blog bijwerken! 
Wederom twee heerlijke recepten. Kip met een KICK! Uit het nieuwe boek van Jamie Oliver in 15 minuten. Wat. Een. GODDELIJK lekker recept is dit! 

Ik had nog nooit iets gekookt uit de boeken van Jamie Oliver, en ik denk toch dat ik er wel een stuk of 6 heb. Je merkt dat veel recepten echt Engelse recepten zijn, althans... Dat denk ik? Linzen, bonen, kikkererwten, vaak zware maaltijden. Ik ben niet van de linzen, bonen en kikkererwten en heb nog niet echt DE vervanging gevonden hiervoor. Toch maar eens meer uit die boeken proberen!

Het andere recept komt van 24kitchen. Pasta met een saus van crème fraîche, verse basilicum, Parmezaanse kaas en Italiaanse pancetta uit de oven. Jammie jammie jammie! Wat zo lekker is aan dit recept is dat het ook als salade, dus koud, heerlijk is! Echt een aanrader, snel en simpel! 

Oh, vanavond aten we trouwens pizza! Zelf gemaakt? Nee!! Ik had kant en klare pizzadeeg gehaald, in zo'n blikje met tomatensaus er al bij. Ideaal! Wel verse groenten en lekkere tonijn op gedaan, dat dan weer wel....

Morgen staat er Hollandsche pot op het menu! Gekookte aardappelen, bloemkool en een verse worst! We weten allemaal wel hoe we dat klaarmaken... Toch? ;)

Fijne avond allemaal!