dinsdag 27 januari 2015

Bami goreng

Ik heb al een eeuw geen bami gegeten of gemaakt. Vaak wordt het 1 plakzooi en mengt het niet lekker door elkaar. Ik heb de oplossing!!!! 
Dit recept is ZO lekker, en nog makkelijk ook! 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kippendijen
4 el ketjap manis
1 limoen
2 tenen knoflook
2 el sojasaus
1 el sambal
1 theelepel sesamolie
250 gr eiernoedels
1 bakje boemboe bami goreng
2 grote punt paprika's
1 bosje bosui
4 eieren
Olijfolie
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Kook de eiernoedels volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna koud en laat goed uitlekken. Doe ze terug in de pan en meng er 1 tl sesamolie door. Dit is ZO lekker voor de smaak. Pak een grote kom en maak daarin een marinade van de sojasaus, ketjap manis, sambal, knoflook en het sap van de limoen. Voeg de kippendijen toe en laat 10 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kip hierop en bak ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn. BEWAAR JE MARINADE!!!! 

Kippendijen blijven lekker sappig! Schrik niet als je oven stinkt, dit komt door de ketjap, komt goed! 

Snij de bosui en de punt paprika in kleine stukjes en fruit deze even aan in olijfolie. Voeg de boemboe toe en een klein scheutje water. Voeg hierna de noedels toe en bak dit even lekker aan. Ik doe er zelf een scheutje marinade bij. Ookal heeft er rauwe kip in gelegen, de hitte komt erover dus niks aan de hand! De marinade is ook super lekker door de satésaus! Zolang je het goed verwarmd is het prima, en nog lekker ook! 

Kluts de eieren met wat peper en zout en bak hier 2 omeletten van, die je oprolt en in plakjes snijd. Verdeel de bami, kip en het omelet over borden. Lekker met gebakken uitjes, satésaus en kroepoek!

Eet lekker! 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten