zondag 25 januari 2015

Kaasbrood


Dit brood is lekker bij soep! En het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! 

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
300 ml melk
1 zakje gedroogde gist
500 gr bloem
1 mespunt zout
4 el olijfolie
400 gr geraspte kaas
1 rode paprika
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de melk tot handwarmte in een pannetje en los hier de gist in op. Doe de bloem in een grote kom en voeg het zout in een ring aan de buitenkant toe. Schenk de melk in een kuiltje bij de bloem. Kneden maar! Net zo lang tot je een soepel deeg hebt. Leg het terug in de kom, schone theedoek erover en op een warm plekje laten rijzen, een uur lang! 

Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de paprika met de geraspte kaas en Italiaanse kruiden in een kom. 

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Bestrooi met het paprika kaas mengsel. Bestrijk de rand die het verst van je af ligt met een losgeklopt eitje en rol de lap op als een strudel. 

Snijd de lap over de lengte door en leg in een rondje. Vouw de laagjes een beetje uit elkaar en je krijgt een super leuk effect tijdens het bakken! 

Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak voor ongeveer 25 minuten. Even kloppen op de onderkant, klinkt het hol? Dan is hij gaar! 

Eet lekker! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten