dinsdag 13 januari 2015

Pasta met Pancetta, creme fraîche en verse basilicum


Pasta, altijd lekker. Simpel, snel, makkelijk!
De pasta koken in dit recept duurt langer dan het maken van de saus!

Voor 4 personen

Ingredienten:
300 gram fusilli (of andere pasta die je lekker vindt!)
2 pakjes ronde plakjes pancetta (te verkrijgen bij AH bij de vleeswaren. Duur, JA! 2,49 voor 10 plakjes in 1 pakje. Pancetta is Italiaans ontbijtspek. Je kunt ook gewoon ontbijtspek gebruiken maar die is veel zouter! De smaak van pancetta is echt het proberen waard!)
1 bakje kastanje champignons
1 ui
1 bosje verse basilicum
1 bekertje creme fraîche
Olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas






Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes pancetta op de bakplaat. Bak de pancetta ongeveer 10 minuutjes en haal deze met bakpapier en al uit de oven. Laat afkoelen, dan wordt de pancetta krokant. 



Bak de champignons in een scheutje olijfolie goudbruin. Voeg deze in een grote kom. Voeg dan de crème fraîche toe. Rasp de Parmezaanse kaas, snipper de ui en scheur de helft van de basilicum in kleine stukjes. Voeg dit allemaal toe aan het crème fraîche mengsel. Breng op smaak met peper. Snijd de pancetta in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de saus. Roer hier een goede scheut olijfolie doorheen om het wat losser te maken. 



Giet de pasta af en roer deze door de saus heen. Serveer met extra basilicum erover heen. Dit is ZO lekker! 

Eet lekker! 



























1 opmerking: