dinsdag 13 januari 2015

Kip met een KICK!

Kip met een kick!

Voor 4 personen

Ingredienten:
200 gr eiernoedels
Een scheutje sesamolie
800 gr watermeloen (zelf hou ik niet van watermeloen, ik heb deze vervangen door komkommer, ook lekker fris!)
2 kropjes little gem sla
1 bosje radijsjes
Half bosje verse munt
Half bosje verse koriander
8 kippendijen (met kip is heerlijk, hebben wij ook al eens gegeten, maar ook lekker met runderreepjes!)
1 el five spice kruiden
Olijfolie
4 el zoete chilisaus
2 el sesamzaad
2 el sojasaus
1 el vissaus
Halve Spaanse rode peper
Gember, stuk van 2cm
2 lente uitjes
2 limoenen
1 kleine teen knoflook

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de waterkoker met water en giet het gekookte water in een kom. Zet de helft van de noedels onder water en dek de kom af met een bord. Laat dit gewoon staan voor 10 min. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier en strooi de five spice erover heen. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot de filets gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet de noedels af en meng ze in de kom met een scheutje sesamolie. Niet teveel, de smaak is erg sterk!

Schil de watermeloen en snijd het vruchtvlees in stukken en doe deze in een grote kom. Wil je liever komkommer? Snijd deze dan over de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze in stukken en doe deze in de kom. Snijd de little gem in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Maak de radijsjes schoon en doe ze in de kom. Hak het bovenste gedeelte van het bosje munt en de helft van de koriander fijn en voeg deze ook toe aan de salade. 

De koriander steeltjes, met de soja-, vissaus, de Spaanse peper, de geschilde gember, de schoongemaakte lente uitjes, een scheutje water, 1 el sesamolie, de knoflook en het sap van de twee limoenen in de blender. Voeg 2 el chilisaus naar smaak toe om de dressing iets zoeter te maken. Dit wordt een dressing om je vingers echt bij af te likken! 

Haal de kip uit de oven, 5 min. voordat deze gaar is en smeer de kip in met zoete chilisaus. Zet de kip nog heel even terug in de oven en dan kan je de salade gaan husselen! Op smaak brengen met de dressing. 

De andere helft van de eiernoedels verkruimel je over de salade. Gewoon ongekookt. Dit heb ik zelf verzonnen en zorgt ervoor dat de salade echt een crunch krijgt, super lekker! 

Dit is echt een recept wat je MOET proberen!! Vers, lekker, Oosters, spicy, jammie! 

Eet lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten