zaterdag 17 januari 2015

Pasta met spinazie, tomaat en kip met pesto en Parmaham

Pasta tijd! 
Toch wel mijn favoriete voer.. Je kunt er zoveel mee!

Ik kwam dit recept tegen op 24kitchen en dacht, ik probeer het eens! 
Erg lekker kan ik jullie zeggen, heel erg lekker! 

Zelf had ik de olijven weg gelaten omdat mijn vriend ze niet lust. Maar dan mis je toch iets.... Oh, en de pijnboompitjes heb ik er zelf bij bedacht. Die zouden het prima doen erin! Snel klaar en smullen maar!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 rode ui
2 teentjes knoflook
500 gr cherry tomaten
150 gr zwarte olijven
300 gr penne
Olijfolie
50 ml aceto balsamico azijn
150 gr verse spinazie
100 gr Parmezaanse kaas
50 gr pijnboompitjes
300 gr kipfilet
1 flinke el rode pesto
75 gr Parmaham
Peper
Zout





Bereidingswijze:
Verwarm de oven 200 graden. Snipper de rode ui en doe deze samen met de cherrytomaatjes en de olijven in een ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze ook toe. Besprenkel met olijfolie en de aceto balsamico azijn. Zet dit voor 15 minuten in de oven. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. 

Snijd de kipfilet in dikke repen, doe deze in een kom en meng met de rode pesto. Wikkel elke reep kipfilet in een plakje parmaham en bak deze rolletjes dan op LAAG vuur om en om gaar. Dit duurt even, maar heb geduld! 





Hak de spinazie even grof een keer door en rasp de Parmezaanse kaas. Bak de pijnboompitjes even kort aan tot ze beginnen te kleuren. Zo krijgen ze net wat meer smaak!




Giet de pasta af en meng het tomaten-ui-knoflook-olijven mengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe en roer goed door, de spinazie zal dan slinken. 

Opscheppen maar! En als laatste Parmezaanse kaas en pijnboompitjes op je bord erover strooien.

Eet lekker! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten