dinsdag 27 januari 2015

Rachel Khoo

De croque madame muffins van Rachel Khoo. Ik hou ervan! Ik vond de serie een jaar geleden op 24 kitchen. Een Engels meisje dat in Parijs woont in een ienieminie huisje. Met echt een mini keuken! Zo leuk! En dan de recepten die ze maakt.... JAMMIE! 

Deze muffins zijn lekker voor op zondagochtend, bij een lekker uitgebreid ontbijt. MAAR! Bij een kopje soep zijn ze ook niet te versmaden! 

Voor 2 personen

Ingrediƫnten:
4 sneetjes oud wit brood
20 gr boter
20 gr bloem
200 ml melk
2 el mosterd
Peper
Zout
4 eieren
100 gr geraspte kaas
Nootmuskaat
4 plakjes schouderham

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Sneetjes brood uitrollen tot de helft van de dikte. Muffinvorm insmeren met gesmolten boter. In elk vormpje een sneetje brood vouwen. Een plakje ham erin.

Bechamelsaus maken van boter, bloem en melk. Boter smelten, bloem erbij en even doorgaren. KOUDE melk erbij en blijven roeren tot er een dikke saus ontstaat.


Op smaak afmaken met nootmuskaat, mosterd, peper en zout.
In elk holletje brood een ei deponeren. Probeer de dooier heel te houden. Om te voorkomen dat er geen plek meer is voor de bechamelsaus kun je elk ei in een apart schaaltje doen, en het voorzichtig in het vormpje doen. Gebruik kleine eieren, maar zorg er in elk geval voor dat er nog ruimte in de vorm is voor de bechamelsaus. Giet  desnoods een beetje eiwit weg. 

Schep met een lepeltje wat bechamelsaus in het vormpje en beboter de opstaande randen van het casinobrood met boter (voor een crunchy korst). Strooi ten slotte wat geraspte kaas over de vulling.

Zet de muffinvorm in de oven en bak de croques in 15 minuten.

Eet lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten