dinsdag 27 januari 2015

Worteltjestaart, vies he!

Worteltaart. Ik vind het iets voor glutenvrije kinderen en biologische huismoeders. Niks op tegen hoor, alleen niet mijn "cup of tea". Maar! Je kunt er niet over oordelen als je het niet probeert. En ik begrijp die bio huismoeders. Want: WORTELTAART IS LEKKER! 

Voor 6-8 personen

Ingrediënten:
4 eieren
200 gr lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
200 ml zonnebloemolie
250 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneel
8 gr bakpoeder (1 zakje is 16 gr, let hierop!)
300 gr winterpeen
2 bananen
60 gr walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm in met wat boter.
Klop met een mixer de eieren, suiker en het zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.

Rasp de peen en prak de bananen fijn. Hak de walnoten fijn. Voeg de peen, banaan en de walnoten toe aan het mengsel. Doe het in de springvorm. Bak ca. 90 min. in de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm. 

Eet lekker! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten