donderdag 19 februari 2015

Geen pasta en geen aardappelpuree, maar wat is het dan?

Ik wilde het altijd al een keer eten. Gnocchi. Weleens van gehoord? Het ligt bij de gedroogde pasta in de supermarkt en is Italiaans. Het ziet er uit als kleine deeg balletjes. 

Je kunt het eten met pasta saus en groenten, net als je gewoon pasta eet. Ik besloot, avontuurlijk als ik ben (ha ha..) het op een andere manier klaar te maken. Of ik het nog eens zou maken.... Ik weet het niet. Ik moest echt wennen aan de structuur. Geen pasta en geen aardappelpuree. Het leken wel knoedels, of kleine dumplings. Lekker, maar apart. 

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:
500 gr gnocchi 
400 gr cherry tomaatjes (Bij Lidl hebben ze bakjes met oranje, rode en gele. Die  zijn lekker zoet!)
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 pakje plakken ontbijtspek 
2 el aceto balsamico azijn
Peper
150 gr rucola
Een handje verse basilicum

Bereidingswijze:
Zet de oven aan op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken spek hierop. Bak ze in de oven tot ze krokant zijn. Leg ongeveer 10 minuten voor je het spek eruit haalt de tomaatjes erbij en breng ze op smaak met de aceto en de peper. Zout is echt niet nodig, het spek is al zout genoeg! 

Zet een pan op met water en breng dit aan de kook. Doe de gnocchi erin als het water kookt en kook ze tot ze beginnen te drijven. Wanneer ze drijven echt nog 1 minuut koken en afgieten. 

Doe de gnocchi in een grote kom en snijd het spek in stukjes, meng dit met de tomaatjes door de gnocchi. 

Verdeel de rucola en de Parmezaanse kaas erover en verdeel dit over borden. 

Smullen maar! 

TIP! Je kunt de gnocchi na het koken ook nog even bakken in wat olijfolie. Dit schijnt ook heerlijk te zijn maar ik heb het nog niet geprobeerd. Voor de volgende keer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten