dinsdag 3 februari 2015

TOK TOK

Maïssoep, de gedachte alleen al en ik dacht: bah. NIETS is minder waar. Maïssoep is heerlijk! Wij zijn fan.

Het ziet er niet uit in de pan, en dat is nog best subtiel. Maar dit is echt lekker! Echt het maken waard! Een snellere soep is er niet! 

Ik heb wel het een en ander aangepast aan het recept, op de manier waarop het mij lekker leek. Missie geslaagd! 

Voor 3-4 personen

Ingrediënten:
2 grote blikken maïs van 300 gram stuk
1 rode paprika
1 groene paprika
1 teen knoflook
1 ui
2 kippenbouillon blokjes
500 ml water
1 bekertje zure room/crème fraîche (125 ml)
1 bosje bosui
100 gram geraspte kaas oud
4 tortilla wraps
Zout 
Peper
1 rode peper 

Bereidingswijze:
Pureer driekwart van de maïs met een staafmixer tot een puree. Voeg de rode peper zonder zaadjes in reepjes hieraan toe en pureer nog even kort. Snijd de rode en groene paprika in kleine blokjes. Fruit in een soeppan de knoflook en een gesnipperde ui even kort aan. Voeg de maïspuree toe, samen met de paprika. Bak dit even lekker aan. Voeg vervolgens het water toe en de bouillonblokjes. Kook even lekker door tot de paprika gaar is. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 wraps op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd de bosuitjes in hele dunne ringetjes en verdeel deze over de wraps. Bestrooi ruim met oude geraspte kaas en leg er nog 2 wraps op. Druk dit goed aan! Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven. 

Meng op het laatst de zure room of crème fraîche en de achter gehouden maïs door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snijd de quesedilla's (zo heten die wraps met kaas ertussen die je net uit de oven gehaald hebt...) met een pizza snijder in stukken. Lekker bij de soep!!

En? Hoe vinden jullie het eruit zien? Niet he? Maar lekker dat het is he!!!! 

Eet lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten