zondag 22 maart 2015

Tarte flambee

Flammkuchen, tarte flambee, elzasser pizza... Hoe je het ook noemt: LEKKER zijn ze zeker!

Ik heb dit op mijn verjaardag gemaakt, in 1 persoonshapjes. Mini pizzaatjes. Ik heb ze uitgestoken met een glas. 

Je kunt ook kiezen voor 1 grote pizza, pizza snijder erbij en snijden maar!

Ingrediënten:
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
270 ml lauw warm water
1 mespunt zout
2 uien
50 gr geraspte kaas
50 gr gerookte spekblokjes
100 gr crème fraîche

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bloem met het gist, zout en warm water tot een soepel deeg. Kneed dit goed door tot het soepel wordt en laat een half uur rijzen in een kom, bedekt met een schone doek op een warm plekje. 

Rol het deeg uit tot een grote, HELE DUNNE lap, en steek er indien gewenst kleine pizzaatjes uit. Besmeer het deeg met crème fraîche. Snijd de uien in dunne halve ringen en verdeel ze samen met de spekjes over de pizza. Bak de pizza ongeveer 10 min op 200 graden. Let op, als je kleintjes maakt, moeten ze minder lang in de oven!! Even in de gaten houden, tot ze bruin zijn. 

Eet lekker! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten