zondag 22 maart 2015

Gehaktschotel met rode pesto en roomkaaspuree


Een simpel maar lekker ovenschoteltje! 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gr gehakt (hoh of rund)
250 gr diepvries doperwten
1 rode paprika
2 uien
Rode pesto (Ik kocht van AH Excellent, maar van AH basic is ook prima, of elk ander merk!)
800 gr aardappelen
100 ml warme melk
Peper en zout
1 bakje verse roomkaas met tuinkruiden
Geraspte kaas
2 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de aardappelen in kleine stukjes en kook ze gaar. Maak hier puree van door de warme melk toe te voegen en peper en zout. Meng de roomkaas door de puree.

Bak het gehakt rul, wanneer het begint te kleuren voeg dan de doperwten toe. 
Snijd de paprika en uien in kleine stukjes en bak deze even lekker mee. Roer 2 el rode pesto (of meer naar smaak..) door het gehaktmengsel, samen met de Italiaanse kruiden en doe het in een ovenschaal. Schep de puree erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 min of tot de kaas gesmolten en goudbruin is. 

Lekker met een frisse salade of plakjes komkommer. 

Eet lekker! 

PS. Geen foto gemaakt hiervan... Helaas! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten