maandag 20 juli 2015

Blueberry cheesecake

Ik ben een cheesecake fan. Vooral omdat ik de bodem vaak maak van Bastogne koeken. Deze keer eens bosbessen cheesecake proberen en man man man wat een succes weer! GODDELIJK LEKKER! 

De bodem is net een boterkoek, lekker dik. En de vulling lekker fris met verse bosbessen en citroen. 

Voor 8 personen

Ingrediƫnten:
Voor de bodem:
300 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr suiker
Schil van 1 citroen
250 gr bloem
Snufje zout

Voor de bosbessen vulling
250 gr bosbessen (ik gebruikte verse, diepvries kan net zo goed!)
2 el bruine suiker
Rasp van een halve citroen
Sap van 1 citroen

Voor de roomkaasvulling:
200 gr roomkaas (Monchou zacht en luchtig)
100 gr suiker
Rasp van een halve citroen
1 tl vanille extract
2 eieren

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Je kunt een brownie vorm gebruiken, zelf gebruikte ik een ronde siliconen vorm. 

Mix de boter met de suiker en citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg hierna de bloem en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan. Bak de bodem 20 minuten voor in de oven.
Voor de vulling: Meng de bosbessen met suiker, citroenrasp en -sap in een pannetje. Verwarm op medium vuur 5 tot 10 minuten. Zet het vuur hierna uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voor de roomkaaslaag: Mix de roomkaas met suiker citroenrasp en vanille door elkaar. Voeg hierna een voor een de eieren er bij en mix dit goed door.
Verdeel de roomkaasmengsel over de bodem. Verdeel hierover de bosbessen met het vocht in het pannetje (ik heb ongeveer 2/3 van het vocht gebruikt). Pak een mes en ga hiermee voorzichtig zigzaggend door het roomkaas mengsel. 



Bak de cheesecake in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar. Laat de cheesecke na het bakken afkoelen op het aanrecht. Plaats het hierna even in de koelkast zodat je het koud kunt serveren. Snijd de Cheesecake 8 stukken. Of meer... Of minder.. Wat jij wil!

Eet lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten