zondag 25 januari 2015

Appelkruimelcake


Het hele huis ruikt naar gebak.... JAMMIE!
In de oven, op dit moment staat een heerlijke appelkruimelcake!
Wat deze cake zo lekker maakt... Cruesli en koek kruiden.

Ik maak deze cake altijd in een ovenschaal, zodat je lekkere grote stukken kan snijden!

Voor 6 personen

Ingrediënten:
300 gr bloem
300 gr lichte basterdsuiker
300 gr roomboter
4 appels
4 eieren
200 gr cruesli (met noten, rozijnen, appel.. wat je lekker vind!)
1 el koekkruiden
Sap van een halve citroen

Bereidingswijze:
Meng 100 gr boter, 100 gr bloem en 100 gr basterdsuiker met de cruesli en koekkruiden tot grove kruimels. Dek af en zet in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in een grote kom de eieren en de resterende (200 gr) suiker met een mixer tot een licht en luchtig mengsel. 
Smelt de resterende boter in een steelpannetje en laat dit even afkoelen. 
Meng de boter met het eiermengsel en zeef er dan de resterende bloem boven. Even kort doormengen. 

Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng ze met het sap van de halve citroen. Dit voorkomt verkleuren van de appels en zorgt voor een frisje! 

Vet een ovenschaal in met boter en voeg het cakebeslag in de ovenschaal. Verdeel de blokjes appel erover en strooi er dan de kruimels over. 

Geef de ovenschaal een kusje en bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven tot deze gaar is. Check met een satéprikker of de cake gaar is. 

Eet lekker! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten