woensdag 7 januari 2015

Quiche jij of quiche ik?


Mini quiches, heerlijk hapje, voorgerechtje, voor bij de soep, voor zondag, voor gewoon altijd! 
Ook hiervoor geldt: Wat heb je in je koelkast? Wat moet op? Gebruik het! 

Voor 6 stuks 

Ingrediënten: 
1 halve courgette
1 halve rode paprika
1 bosuitje
100 gr. Uitgebakken spekjes
1 teen knoflook
1 el. Italiaanse gedroogde kruiden
1 tl. Sambal
6 eieren
1 bekertje crème fraîche
1 flesje blueband culinesse
Peper
Zout (spek is al zout, kijk uit hiermee)
6 plakjes bladerdeeg, ontdooit
Geraspte kaas

Bereidinswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Courgette, paprika en bosui heel klein snijden, knoflook persen, spekjes toevoegen en door elkaar roeren. Gedroogde kruiden, knoflook, eieren, crème fraîche, sambal en kook room toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met peper en eventueel wat zout. Muffintray invetten met boter, bladerdeeg erin vouwen en goed aandrukken zodat de bodem ook bedekt is. Ei/groenten mengsel verdelen over de 6 vakjes en geraspte kaas erover heen strooien. 20 minuten in de oven op 200 graden. 

Eet lekker! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten