woensdag 7 januari 2015

Tosti's op z'n Frans


Tosti's, heerlijk! Maar een tosti is ook maar een tosti. In frankrijk zijn dit Croque Monsieurs, hoe chique, de naam alleen al. Lekker zijn ze zeker, en machtig..... Ik raak al vol als ik er aan denk! 

Voor 4 personen

Ingredienten:
1 halve ui
40 gr boter
60 gr bloem
400 ml koude melk
200 gr Parmezaanse kaas
2 el Provençaalse kruiden
8 dikke witte boterhammen
2 el boter
8 plakjes schouderham
2 tomaten

Bereidinswijze:
Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit de ui glazig. Voeg de bloem toe. Gaar de bloem tot er een glimmende roux is ontstaan. Voeg de melk in delen toe tot het helemaal is opgenomen in de roux. Blijf wel roeren! Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe goed door. Rasp de kaas en voeg een kwart toe. Voeg de Provençaalse kruiden en een snufje zout en wat peper toe. Zet het vuur uit.



Beleg de boterhammen met de plakjes ham en de in plakken gesneden tomaat. Bestrooi de belegde boterhammen met Parmezaanse kaas en leg ze op elkaar. Besmeer ze dan ruim met de bechamel saus en strooi er wederom kaas overheen. 10 minuutjes in de oven op 180 graden. 

Eet lekker! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten