zaterdag 10 januari 2015

Lasagne

Ik had nog nooit verse lasagne gemaakt. Die saus uit een pakje is ZO makkelijk, water en melk erbij en klaar ben je! Maar aangezien ik niet meer met pakjes kook, heb ik voor het eerst verse lasagne gemaakt. Het klinkt cliché maar ik hoef echt geen pakjes meer! 

Oh, voordat jullie gaan lachen... Die ovenschaal die ik gebruikt heb, daar kunnen makkelijk 4 personen ruim van eten. 

Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook
Olijfolie
500 gr hoh gehakt
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika
2 blikken tomaten passata (kan ook in pakjes of flessen zitten)
2 tl oregano
250 gr champignons
1 pak lasagne vellen
400 gr ricotta
100 gr Parmezaanse kaas
1 bosje verse basilicum
250 ml slagroom
Peper
Zout



Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de ricotta in een kommetje, rasp hier de helft van de kaas doorheen, scheur de basilicum en voeg toe. Voeg de slagroom toe en roer dit los. Je hebt dan een lekkere kaas bechamel. Breng deze op smaak met peper. GEEN zout want de kaas is al zout genoeg. Dek dit af en zet in de koelkast. 

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Bak deze in een wok met olijfolie tot ze glazig worden. Voeg daarna het gehakt toe en rul het gehakt bruin en gaar. Snijd de paprika's en champignons in stukjes en bak deze ook mee voor 5 minuutjes. Voeg de tomaten passata toe en de oregano en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog even zachtjes doorkoken voor ongeveer 5 minuutjes. 




Begin met een laagje rode saus onder in je ovenschaal, bedek deze met wat lasagne vellen en hierboven op een beetje van de kaas crème. Dan weer rode saus, lasagnevellen, kaas crème. Tot je ovenschaal vol is. Rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. De smaak van deze lasagne, zo romig, zo jammie!

Eet lekker!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten