zaterdag 10 januari 2015

Pasta carbonara

Carbonara, heerlijk! Dit is echt een TE makkelijk recept! 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram pasta (welke jij lekker vind!)
250 gram pancetta of gerookt spek
150 gr Parmezaanse kaas
4 eieren
100 ml slagroom
Peper

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Snijd het spek in stukjes en bak het krokant in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaanse kaas en splits de eieren. Meng de dooiers met de slagroom, de helft van de kaas en peper. Giet de pasta af en hou 1 kopje kookvocht apart. Doe de pasta terug in de pan met het achter gehouden kookvocht, de pancetta en het ei mengsel. GOED BLIJVEN ROEREN! Je wilt geen roerei. Na ongeveer een minuutje zul je zien dat de dooiers iets beginnen te stollen. 

Eet lekker! 



1 opmerking:

  1. Even een vraagje, moet het vuur nog onder de pan als je het ei met de slagroom er doorheen roert ??

    BeantwoordenVerwijderen