vrijdag 6 februari 2015

Soto ajam

Ik wilde het al eeuwen proberen, maar aangezien ik 100% Nederlandse ben, zal ik nooit de soto soep eten die mijn familie maakt. Die maken dat namelijk niet! 

Ik denk ook niet dat ik het zo lekker heb gemaakt als Indonesische mensen, die elk hun eigen recept en geheimen hebben voor deze heerlijke soep! Ik heb het geprobeerd en wij vonden het heerlijk! 

Wil je in het weekend eens lekker uitpakken, een keer iets anders dan de gewone tomatensoep of groentensoep, probeer dan deze eens. Al met al is het niet veel werk. Ik had verwacht dat ik er uren mee bezig zou zijn, maar met 45 min. zit je aan tafel te smullen. 

Ook had ik verwacht dat het muf zou zijn... MAAR! Het is alles behalve muf, heerlijk!!!!! 

Ik denk dat dit ook hele goede soep is voor als je ziek bent! 

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:
4 kippendijen zonder vel en bot
1 prei, in ringen, gewassen
Een halve Chinese kool
2 grote aardappelen, vastkokend
4 el vissaus
1 tl gemalen citroengras (poeder)
1 el gemalen koriander (poeder)
2 uien
3 tenen knoflook
3 bouillonblokjes kip
1,5 l water
2 tl sambal badjak
6 cm verse gember
Olijfolie
Gebakken uitjes
4 eieren

Bereidingswijze:
Kook de eieren in 8 min hard, laat ze schrikken en pel ze. Snipper de uien en de tenen knoflook en bak deze in een soeppan met wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de sambal, koriander, citroengras, gember en vissaus toe. Bak dit even lekker aan voor een minuut of 3. Voeg het water toe en de bouillonblokjes toe en laat de soep zachtjes doorkoken. 

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Doe dit ook met de kippendijen. In kleine stukjes en hop, in de soep. Kook de soep tot de kip bijna gaar is. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en voeg met de prei op het laatst toe, tot de kool iets slinkt.

Snijd de eieren in vieren en verdeel ze over 4 kommen. Schep de goed gevulde soep erop en verdeel de gebakken uitjes erover. 

Eet lekker!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten