woensdag 11 maart 2015

Tiramisu roomkaas cake


Tiramisu kennen we allemaal wel, maar dit is de aller aller aller lekkerste! Ik maak hem het liefst op deze manier. Die lukt namelijk altijd en is altijd stevig!

Voor 8 personen

Ingrediënten:

4 blaadjes gelatine
2 pakjes monchou roomkaas (100 gr per stuk)
75 gr witte basterdsuiker
250 ml slagroom (1 bekertje)
250 ml hete sterke koffie
5 el koffie likeur (Bijvoorbeeld Tia Maria. Ik had het niet in huis dus heb het weggelaten)
1 pak lange vingers
1 el cacaopoeder
3 espresso sticks (Ja, van die oploskoffie ja.. Nescafé)

Bereidingswijze:

Week de gelatine in koud water. Klop de roomkaas met de suiker los. Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Knijp de gelatine toe en voeg toe aan DE HELFT van de koffie. Voeg de helft van de sterke koffie vervolgens toe aan het roomkaas mengsel met suiker. Voeg hier ook de espresso sticks aan toe en roer nog even door. 



Bekleed een cakeblik met plasticfolie. Op deze manier krijg je deze heerlijkheid straks goed uit de vorm en kun je hem snijden! 

Meng als laatste de slagroom door het roomkaas koffie mengsel. 

Schep een laag roomkaas mengsel in het cakeblik. Wentel de lange vingers door de andere helft in de koffie en leg in een laag in het cakeblik. Dan een laag roomkaas en zo verder tot alles op is! 



Goed afdekken en een nachtje in de koelkast zetten. Of een dagje, of een middagje.. Of je valt gelijk aan met een lepel.... Anyway, hij moet wel even opstijven. Dus heb geduld! 

Als je hem uit de koelkast haalt kun je hem makkelijk snijden en met cacaopoeder bestrooien. 



Neem een lekker bakkie en enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten