dinsdag 7 april 2015

Lemoncurd

Dit past echt bij Pasen. Lemoncurd! 
Vaak gegeten met scones, maar op een beschuitje is het ook vast smullen, en in de Kolace ook! 

Ik haal uit dit recept een flinke pot vol! Leuk om te bewaren in een weckpot. In de koelkast een week houdbaar.

Ingrediënten:
110 gr ongezouten roomboter
3 citroenen, geraspt en uitgeperst
200 gr suiker
3 eieren

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pannetje samen met de 3 kwart van de suiker, 3 kwart van citroensap en citroenrasp. Meng de eieren met een kwart van de suiker en een kwart van het citroensap tot een papje. Wanneer de boter gesmolten is, doe je het hele mengsel bij de eieren, en dan het complete mengsel terug in de pan. Draai het vuur laag. BLIJVEN ROEREN! NIET WEG LOPEN! Dit is belangrijk want het kan hard gaan! Je merkt vanzelf dat het dikker wordt en dan is het klaar. In een weckpot doen, dicht doen en op zijn kop laten staan. Zo trekt het vacuüm en is het langer houdbaar. 

Heeeeeeerlijk dit! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten