maandag 20 juli 2015

Kaneel suiker donut muffins


Dit klinkt alleen al zoet. En dat is het ook! Ik zag het recept voorbij komen bij chocolate, chocolate and more.. Die overigens alleen maar lekkere dingen maken en posten! 

Tijd om eens te proberen. 
De ingrediĆ«nten voor dit recept zijn in cups. Zelf heb ik voor mijn verjaardag een handig setje maatschepjes gehad, die cups, maar ook vierde en achtste van cups aangeven. Ik heb dus geen idee hoeveel gram je van alles nodig hebt, tijd om ook zo'n setje aan te schaffen dus! :) 

Voor 12 stuks

Ingrediƫnten:
2 cups bloem
1,5 cup suiker
2 tl bakpoeder
1 halve theelepel zout
1 tl kaneel
1,25 cup melk
1 ei
2 el boter, gesmolten
1 theelepel vanille extract

Topping:
6 el gesmolten boter
0,75 cup suiker
1 theelepel kaneel

Bereidinswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. 
Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en kaneel in een grote kom en meng dit door elkaar heen. Voeg vervolgens de melk, het ei, de gesmolten boter en het vanille extract toe tot je een soepel beslag hebt. Kleine klontjes zijn oke, het beslag is vrij dun. 

Vet een muffintray goed in met boter en vul deze voor drie kwart met het mengsel. Bak de muffins voor 12-14 minuten in een voorverwarmde oven. 

Herhaal dit tot je beslag op is! 

Voor de topping meng je de suiker met de kaneel. Dip de muffins in de gesmolten boter en vervolgens in de kaneelsuiker. JAMMIE! 

Eet lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten